Roze Zaterdag Viering 29 juni in Utrecht

Categories: Nieuws

rozezaterdag
“Weet jij mij beter dan ik?”Onder dit thema wordt op 29 juni 2013 de Roze ZaterdagViering gehouden in de Domkerk te Utrecht.

Lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders; hun vrienden en familie en alle overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor de laagdrempelige kerkdienst die traditioneel de aftrap/opening van voor Roze Zaterdag vormt. De Roze Viering is vanouds een feestelijk moment waarop geloof en seksuele diversiteit centraal staan. Over kerkmuren heen komen LHBT-ers al decennia lang op allerlei plekken samen om hun geloof te beleven. Op Roze Zaterdag gebeurt dit tijdens de Roze Viering op grootschalige en creatieve wijze.

Dit jaar wordt in het bijzonder stilgestaan bij de vraag wie God is en wie mensen zijn: de wereld om ons heen en wijzelf veranderen steeds. Mensen en God zijn – gelukkig maar – nooit vast te pinnen of in hokjes te stoppen. Elkaar, onszelf en God kennen blijft daarmee een uitdaging die een leven lang duurt. De dienst wordt opgeluisterd door een gelegenheidskoor en voor de begeleiding van de zang mag gerekend worden op enthousiaste en bekwame muzikanten. Tijdens de viering zal een doventolk aanwezig zijn, en er worden enkele liturgieën in braille gemaakt. De kerk is bovendien goed toegankelijk voor minder mobiele bezoekers.

De Roze ZaterdagViering van 2013 wordt georganiseerd onder de auspiciën van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK). De liturgie en praktische organisatie zijn in handen van voorgangers uit het Citypastoraat Domkerk, de Remonstrantse Gemeente Utrecht en de Oud-Katholieke Kerk en vrijwilligers uit de EUG Janskerk ende Nederlands Gereformeerde Kerk. Zij nodigen iedereen van harte uit om op 29 juni aan te sluiten in de Domkerk, Domplein, Utrecht (15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station): de Roze Viering begint om 11:00 uur.

Ervoor en erna ben je welkom in het DomCafé, dat van 10.00 uur tot 15.00 uur open is.

Author: rozevieringen