De Initiatiefgroep Roze Vieringen organiseert in Rotterdam vier keer per jaar een viering waar LHBTi’ers geen uitzondering zijn maar de regel. Wij doen dit samen met andere Rotterdamse kerken en organisaties omdat wij geloven in een inclusieve kerk en samenleving. Helaas is dat nog niet in alle kerken zo. Daarom zijn wij ook een vluchtheuvel, kerkelijke hub en vrijplaats voor LHBTi’ers die op zoek zijn naar een moment van bezinning en spiritualiteit vanuit het LHBTi perspectief.

Wij zijn geen kerkgenootschap. Rotterdam biedt voldoende kerken waar je als LHBTi je van harte welkom bent voor een wekelijkse viering.
Zie www.wijdekerk.nl voor deze kerken in Rotterdam.

De Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam heeft een netwerk aan voorgangers en werkt samen met een aantal Rotterdamse kerken en organisaties, die om beurten de oecumenische vieringen leiden en organiseren. Inhoudelijk bestaan de vieringen uit een viering van woord en gebed  en/of van schrift en tafel. De vorm is elke keer wisselend. Gezien de diverse achtergronden van de verschillende werkgroep leden en van de bezoekers, wordt er uit diverse christelijke tradities geput. De vieringen trekken zo’n dertig belangstellenden per keer vanuit zeer uiteenlopende kerkelijke achtergronden. Deels mensen die wel actief zijn in hun eigen kerk, maar ook velen, die al jaren geen kerk meer van binnen hebben gezien.

De Rotterdamse Roze Vieringen is trots op de samenwerking met:

  • Wij de kerk
  • Lutherse gemeente Rotterdam
  • Remonstranten Rotterdam
  • PKN Kralingen
  • Rotterdam Pride
  • Laurenspastoraat/citypastor

 

9ug0zSrKRWKqHnHZMoto_logo-wijdekerkREM_logo_geloof_begint_bij_jouimage0024501PRI_Smile

Luthers gemeente

cropped-logo-city-pastor-2 (1)