Pauselijke brief Amoris Laetitia

Categories: Nieuws

48461022_sIn de Pauselijke Brief Amoris Laetitia schrijft hij de kerk geen theoretische houding voor naar LHBT’ers, maar kadert die elementen in een fundamentele moraal, gebaseerd op de barmhartigheid, begrip voor de breekbaarheid en het afwijzen van een definitief oordeel of veroordeling.

Een samenvatting van de brief lees je hier.  De hele brief kun je hier in het Engels lezen. Vanuit verschillende Nederlandse organisaties zijn inmiddels reacties gegeven. Lees hier de reactie van het COC en het Werkverband van katholieke homo-pastores.

De initiatiefgroep Rotterdamse Roze Vieringen is blij met de stap van de Rooms Katholieke kerk maar ziet ook dat er nog heel veel te winnen is als het gaat om een volwaardige plaats in de kerk voor de LHBT’ers. Daarom blijven we de Roze Vieringen organiseren om voor de mensen die daar behoefte aan hebben. Ver keer per jaar is er viering waar je geen uitzondering bent maar de regel.

Author: rozevieringen